В очакване на наградите "Оскар": Кои имена ще останат в историята?

"Жокер" беше номиниран в цели 11 категории
15 яну 2020 19:18, Дарена Найденова
21
В очакване на наградите "Оскар": Кои имена ще останат в историята?
Getty Images

Вече са ясни номинациите за най-престижните филмови награди. Оскарите ще бъдат раздадени на 9 февруари в Лос Анджелис, а сред фаворитите за големите награди са Хоакин Финикс за най-добър актьор, Лора Дърн за най-добра поддържаща роля и „1917“ за най-добър филм.

„Жокер“ беше номиниран в цели 11 категории, с което поставя рекорд като първият филм, базиран на комикс, който попада в най-много категории за една година. Лентата на Тод Филипс ще се бори за „Най-добър филм“, „Най-добър режисьор“, „Най-добър актьор“ и други. Хоакин Финикс вече прибра „Златен Глобус“ за ролята си на Жокера и сега се очаква същото да се случи и при наградите „Оскар“.
 
Освен „Жокер“, още една лента направи история, попадайки сред номинираните в понеделник. „Паразит“ на Бонг Джуун-хоу получи 6 номинации и вписа името си в историята на Академията. Той се превръща в първия южнокорейски филм, който е номиниран за „Най-добър чуждоезичен филм“, „Най-добър филм“, а Бонг Джуун-хоу е първият южнокорейски режисьор, който е номиниран в своята категория. 
 
Това не е първото признание за „Паразит“. Драмата взе „Златна палма“ на филмовия фестивал в Кан, което превърна Бонг Джуун-хоу в първия южнокорейски режисьор, който печели най-голямата награда на този форум. В речта си, той изрази надежда тези отличия да повишат интереса на световната публика към южнокорейското кино.
 
Сред актьорите също имаше такива, които сътвориха история. Скарлет Йохансон досега не беше номинирана за награда „Оскар“, но в понеделник попадна в две категории. Тя ще се бори за „Най-добра актриса“ за играта си в „Брачна история“, както и за „Най-добра актриса в поддържаща роля“ за „Джоджо заека“.
 
Така Йохансон попадна в доста елитна компания от 11 актьори, които също са получили две номинации за „Оскар“ в една и съща година. Академията забранява един актьор да е номиниран два пъти в една и съща категория (както се случи с Марго Роби за BAFTA), но човек може да се състезава за две различни роли. 
 
Още за фаворитите на наградите "Оскар" четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Ето докъде: преди 4 години
Те докараха северозападните бъзици. Имам по-голям шанс. Ама всъщност всички сте нацисти! Белите към черните. Черните към белите. А аз виждам само грубо одялкани блокове. Не виждам изящни скулптури. Кажи ми нещо велико? Трифонов умря в това легло! И си мислите, че той ще престане. Мислихте си, че тая игра може да я играе само един.
19
0
 
0
 
! Отговори
И ми оправи преди 4 години
Хипертонията и болното разбито сърце! Fix my god damn jukebox! Оправи доверието на хората към мен, защото правя най доброто от себе си и за момента към 70 работи неправени в тая степен са се случили. Над 80 квадратни метра. Ще станат над сто. Ето ти и един молив, нарисувах с него нещо страхотно. И почни да пишеш, земи и тоя микрофон със себе си. И напиши нещо дето да става. Едно Ферари се изтърка! Това потник ли е или сутиен? Направо си крещи: Слави не ти ставам!
18
0
 
0
 
! Отговори
Айде Омнислаша преди 4 години
И на 100 health не на 9000 след последното меле леко ме оставиха сам да се разправям с простаците ...
17
0
 
0
 
! Отговори
Болен здрав носи преди 4 години
Да не стане така,че хитрата сврака с двата крака и гроздето е кисело.Шест са доказаните ми заболявания за които мога да поискам незабавна защита по закон.Мозъчна травма, фрактура на гръбнак,тежко изкривяване и деформирана ходилна става след инцидент. Това са първите три. И на всичкото това ... Следене и тормоз.Айде посмей! Айде бе Хелскрийм!И на последният ден пистолета просто падна и гръмна!Subject: FreemanStatus: Awaiting asighmentNihillant - dead! G-man - alive!
16
0
 
0
 
! Отговори
Професора преди 4 години
Наташа ....
15
0
 
0
 
! Отговори
Хедшот Тайдъс преди 4 години
Спящата красавица е мъртъв ***.
14
0
 
0
 
! Отговори
Има хиляди възможни преди 4 години
Варианти и само един е в твоя полза! Ясно ти е нали!
13
0
 
0
 
! Отговори
Ще ревеш много преди 4 години
Разбра ли бе лигльо ....
12
0
 
0
 
! Отговори
Или друго ... преди 4 години
Да набера целия телефонен указател и да се погрижа да останеш без зъби и само с дрехите на гърба? Пфу, зъбче, пфу зъбче, пфу зъбче. Или да звъннем на тате ....
11
0
 
0
 
! Отговори
Или друго ... преди 4 години
Искаш ли да лежиш до пет години за столкинг, незаконно подслушване, следене, разпространяване на доноси, лъжлива информация оронваща авторитета на служебно лице, злепоставяне пред обществеността. Знаеш ли к'ви адвокати точат зъби!
10
1
 
0
 
! Отговори
Аз си знам хората преди 4 години
А карикатурата: Пенчо Славейков и неговият Пегас! На Бежков ли беше? Май не ... Представлява куция и сакатия Пенчо Славейков дърпащ едно магаре по един мост. Ама магарето се заяло и не ще и не ще и не ще. Или майтапа за куция и сакатия и офиса му на последния етаж нарочно. От злоба и завист и инат. Ей ни съм куц вече, ни съм сакат вече, поболява си ме ама ако ми правите ***.вен.ски номера шест болести мога да си изкарам по устав и на бас, че "КЪЩА" Ае мир вам.Черен кон с пари не се купува ..
9
0
 
1
 
! Отговори
Или пък да им кажете преди 4 години
Един цитат: За кой занаят не требва рисувание бе господа! Ама че едно гърне и *** да направиш ти трябва рисувание." Константин ВеличковИ напук да ви кажа пак ще направя скулптури и тая година. На инат те така и с триста зора. Аз мога да работя и под жесток стрес, напрежение и болка. И накрая пак да направя изложба на годината и ония белия дето всъщност е черен ще ми *** патето!
8
1
 
1
 
! Отговори
Аз скулптури преди 4 години
Исках да правя ама те не може, натам не може, насам не може, при нас не може, и тука не може, ти си черен на нас ни трябват бели без нито един ден трудов стаж, а ти имаш цели пет години и следдипломна за развитие на творческите способности и потенциал на личността и търсиш изход от кризата на човешките ресурси. Абе момче е тоя тука белия ни трябва да прави зидове. Мани се с тоя Пенчо Славейков и неговият Пегас. К'во рече потурковци или фасулковци ...
7
1
 
1
 
! Отговори
Абе как не е ... преди 4 години
Как образованието да не е каменна кариера. Как да не е? Идва суровия материал, трябва да го издялаш от майката земя и скала. Обработваш, дзън,. дзън, дзън, обработва се каменния блок поодялкаш го малко, колкото някой да го вземе за нещо! Бачкаш си неоморно, били сурова скала, после станали хубави еднакви блокове. И после да правят каквото искат със себе си и с тях. Ама после друг ги поема някой стават хубави скулптури за възхищение, други стават част от някой зид!
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък будувам в клозета.
5
1
 
0
 
! Отговори
Абе неа ме разберете преди 4 години
Буден съм до късно и ми не е добре ... И няма диво същество, което себе си да съжалява ...
4
1
 
0
 
! Отговори
Абе не е честно: преди 4 години
Сега к'вото и да ми обяснявате. Казахте това дразни ок! Изтеглих си глупостите и ги изтрих. К'во сега дразнеше ви когато не настъпвах ничия леха? Дразни ви, че като видя, че некоя леха е чужда се махам! Дразни ви когато настъпвам тия дето вие трябваше да ги настъпите на времето! И че живота е прекалено кратък да толерирам откровени глупости! И че не търпя вече да ме правят на *** или, че съм бил прецакан по устав. Всичко ви дразни,а аз гледам някое хубаво момиче вие и' наприказвате глупости
3
0
 
1
 
! Отговори
Работя си и става: преди 4 години
Даже ако я нямаше болката сигурно нямаше да става така. То трябва да има дразнител за да има реакция. То иначе не става. Ама има и хубави дразнители има и гадни и след всичко това да ви кажа няма ми я солта в живота. А не мога да разбера кой и за какво ми я взе и кой ме е нарочил за всякакъв при условие, че аз съм от работа, вкъщи, работа вкъщи с изключение на някакви командировки по служба. Всичко по служба. Ама нали схванахте лафа ... ходи обяснявай, че нямаш сестра...
2
0
 
1
 
! Отговори
И тогава чак тогава: преди 4 години
Вие можете да ми кажете, че тук са останали човешки същества, а не хора, които са дошли от Америка. А иначе аз съм си в кариерата и върша черния труд. И не ми пречи. Явно творчеството и интегритета ще мине време да се върне след Симо Ваната, Гайдата, Яхтения и Пицата! Разбирате ли, че ми е много зле, работя, работя, работя и все още четири години по-късно все едно ми е счупен гръбнака и кафето не мога да си помириша все още. И още нещо: Вържете попа да е мирно селото! Всеки ден ме боли садисти .
1
1
 
0
 
! Отговори
Абе не бе майтапя се преди 4 години
Въпроса е следният: Защо съм подслушван? Кой е поръчал подслушването? Защо тези данни са използвани за направа на скечове в шоуто на гологлавия? И защо някой прави пари на мой гръб? И между другото съм дезинформирал постоянно, защото знам, че го правиха! И искам следното: Ако е било неоснователно, а знам че е било тоя дето го е правил без уши! Този дето го е поръчал да остане без *** или без полов орган. Тия дето са си взели хонорарите на мой гръб да загубят нещо незаменимо до края на живота